Spring naar inhoud

info

TC de Pedaleurs heeft een maximum ledental van 135 leden vastgesteld.
Toeren met zoveel fietsers is een gevaarlijke zaak, vandaar ons maximum ledental.
We rijden zoveel mogelijk in 5 groepen, een beetje aangepast aan je stijl van rijden. Er zijn Pedaleurs die graag lekker snel gaan (groep 1), dan hebben we 2 groepen stevige toerders (groep 2 en 3) en er zijn er ook, die het liever wat rustiger aan doen (Groep 4 en 5). De leden vinden dus altijd wel een groep naar hun "goesting" waardoor ieder op zijn manier aan zijn / haar trekken kan komen. We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke leden. Leeftijd is geen belemmering om lid te worden, hoewel we geen echte jeugdafdeling hebben. Ons jongste lid is rond de 21.
Wij zijn een toerclub en geen rennersclub. Wij doen dus niet mee aan wedstrijden en in die zin heb je dus niet de plicht om de club ergens te vertegenwoordigen of iets dergelijks. We organiseren onderling wel eens een tijdritje, of iets anders met enig wedstrijdelement, maar dit is altijd voor de lol en er is geen verplichte deelname.
Wij verwachten wel van onze leden, dat ze actief deelnemen aan ons verenigingsgebeuren, dat wil zeggen:
Onze leden zijn verplicht om per jaar minimaal 5 x deel te nemen aan een van onze kalenderactiviteiten.
Ook verwachten wij van onze leden dat ze beschikbaar zijn om mee te helpen bij de evenementen die wij voor anderen organiseren, zoals de bekende Maldense Bosloop, onze Pedaleurscross, de ATB toertocht in begin december en de Honderd-Duizend Klimrit, een toertocht op de weg voor toerfietsers.
We organiseren elke zondag een clubrit, De vier of vijf groepen rijden dan een route, waarbij voor elke groep één van de leden de route voorbereidt. De richting is gelijk, alleen de afstand kan per groep iets verschillen. Na afloop is er altijd après fiets in ons clubhuis
Af en toe hebben we een uitrit, dan rijden we een tocht van een andere club, of hebben een eigen rit met een andere start en finish dan Malden, zodat we ook eens in een andere omgeving fietsen.
Elk jaar hebben we een paar bijzondere ritten, zoals een "Misterytocht" waarbij we gaan rijden in een van tevoren onbekend gebied.

In de zomertijd is er op woensdag- en donderdagavond clubtraining. De woensdag is voor de snellere jongens, of anderen die ook een keer snel willen en de donderdag is voor de iets minder snelle leden. We hebben vier verschillende vaste trainingsrondjes, die we om de week rijden. (Voor meer bijzonderheden zie ons programma.)

Op woensdagmorgen wordt ook altijd gefietst door vaak twee groepen, zowel 's zomers als 's winters. Dit zijn de Pensionado's en anderen die toevallig door de week een dag vrij zijn.
Zoals gezegd hebben we een actieve club en op de zondagse clubritten zijn er altijd wel ergens tussen de 30 en 50 leden present, vandaar ook die vier of vijf groepen.
Ook de avondtrainingen worden meestal goed bezocht.

's Winters, van begin oktober tot eind februari zoekt een flink aantal leden het bos op en verwisselt de racefiets voor de ATB. In de bossen rondom ons Malden is het goed ATB-en. Ondanks dat er wat stukjes bos van Natuurmonumenten zijn afgevallen omdat we daar niet meer mogen komen, kunnen we ons hart nog ophalen hier. In december organiseren wij onze inmiddels redelijk bekende Pedaleurscross.

Wachtlijst: Momenteel hebben we 135 leden dus belangstellenden, die lid zouden willen worden van TC de Pedaleurs kunnen zich aanmelden bij de secretaris maar worden dan op een wachtlijst geplaatst. Elk jaar aan het eind is er wel doorstroming en kunnen weer aspirant-leden lid worden.

Als je na het lezen van dit stukje nog meer wilt weten over de Pedaleurs, kijk dan eerst even rond op onze site en stel dan gerust je vragen. (zie contactpagina)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.