Spring naar inhoud

Lidmaatschap TC de Pedaleurs

Ben je van plan lid te worden van onze vereniging? Je bent van harte welkom, maar lees eerst hieronder over wat een lidmaatschap bij TC de Pedaleurs inhoudt. 

TC de Pedaleurs is een fietsclub die veel belang hecht aan het sociale aspect van de vereniging. Onderling contact van onze leden met elkaar en betrokkenheid bij onze activiteiten vinden we belangrijk. We zijn geen wedstrijdvereniging, maar van oudsher een club van (toer)racefietsers, maar ook als mountainbiker of gravelbiker kun je lid worden. Als nieuw lid wil je natuurlijk weten wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. In ons Huishoudelijk Reglement staat wat je van de club kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Hieronder geven we een samenvatting daarvan.

Wat kun je van de vereniging verwachten:
1. Je kunt vaak in groepsverband met anderen fietsen. Er zijn meerdere clubritten en trainingen:
* Iedere zondag wordt er gezamenlijk gefietst, in de zomer starten we om 8.30 uur, in de winter 9.00 uur. Eindtijd rond 11.00/11.30 uur. Daarna drinken we gezamenlijk koffie/thee in ons clubhuis (consumpties voor eigen rekening). De zondagse rit noemen we onze ‘officiële’ clubrit: deelname aan deze rit wordt geteld. In de zomer fietsen de meeste leden op de racefiets, in de winter is er een groep mountainbikers en een groep die op de weg doorfietst (de zogenaamde Winterbikkels).
* Ook op andere dagen wordt er gezamenlijk gefietst: op dinsdagochtend, woensdagochtend, woensdagavond, donderdagavond, vrijdagochtend. Koffiedrinken gebeurt dan in overleg. Zie hiervoor onze zomer- en winteragenda.
* Er zijn 6 verschillende snelheidsgroepen, dus altijd wel een groep waar jij in past (minst snelle groep fietst gemiddeld 26-28 km/uur; de snelste groep 33-35 km/uur)
2. Een goede introductie voor nieuwe leden: je maakt kennis met het bestuur en zij vertellen jou over hoe de vereniging georganiseerd is.
3. Weet je nog niet zeker of je lid wilt worden? Je mag als niet-lid eerst 2x meefietsen om te kijken of je je thuis voelt bij ons.
4. Geen wachtlijst, je kunt twee keer per jaar instromen: bij begin van het zomerseizoen (1e weekend van maart) of bij begin van het winterseizoen (1e weekend van oktober)
5. Veiligheid vinden we belangrijk: iedere snelheidsgroep heeft meerdere wegkapiteins
6. Je leert de omgeving goed kennen: op de zomerse zondagen is er een wisselende routeleider, die zelf een route maakt. Iedere week is anders dus
7. Bij ons telt ‘samen uit is samen thuis’; pech onderweg wordt gezamenlijk opgelost, niemand wordt alleen gelaten.
8. We organiseren verschillende weekenden/vakanties waar je je voor in kunt schrijven: in het voorjaar een klimweekend op de racefiets (in bv. de Ardennen), eens per twee jaar in de zomer een week buitenlandreis naar bergachtig gebied (Frankrijk, Spanje of Italië), in het najaar een MTB-weekend, meestal in de Eiffel of Sauerland. Dit zijn altijd gezellige en goed georganiseerde vakanties, tegen een heel redelijke prijs.
9. We organiseren ook verschillende evenementen speciaal voor niet-leden om ons als club te presenteren en mensen de gelegenheid te geven een leuke fietstocht en looptocht te doen in onze omgeving:
Dit zijn de: ‘Honderd Duizend Klimrit’ (toertocht voor racefietsers)
en de: 'Bosloop' (een trimloop in de bossen rond Malden)
10. Je kunt twee keer per jaar clubkleding kopen van Bioracer: goede kwaliteit tegen een lage prijs.
11. Het bestuur houdt je van ontwikkelingen binnen de club op de hoogte met een maandelijks nieuwsbrief.
12. Twee keer per jaar is er een algemene ledenvergadering.
13. En niet onbelangrijk: er is altijd wel een ander lid dat jou kan helpen met de fietsnavigatie (Garmin).

Wat verwachten wij van jou:
1. Je fietst in de zomer minimaal vijf keer een zondagse clubrit mee (de officiële clubrit); deelname wordt geteld.
2. Je fietst op een gewone racefiets/MTB/gravelbike, dus zonder elektrische of andere mechanische ondersteuning.
3. Tijdens clubritten op de zondag en tijdens de door ons georganiseerde fietsweekenden of, -buitenlandreis ben je gekleed in onze clubkleding (tijdens de andere clubtrainingen mag je deze ook dragen, maar is het niet verplicht).
4. Je hebt ervaring met het rijden in een groep, of je bent bereid dit te leren en volgt daarbij aanwijzingen van de wegkapiteins op.
5. Je bent in staat om minimaal 26-28 km/uur gemiddeld te fietsen, gedurende 2.5 uur (uiteraard niet continu op kop).
6. Je helpt als vrijwilliger mee bij minimaal twee van de door ons georganiseerde evenementen. Geen zorgen, je krijgt uitleg over wat jouw taak dan is en deze evenementen zijn altijd een gezellige gebeurtenis voor ons als Pedaleurs.
7. Vanaf het tweede jaar dat je lid bent draai je mee in het schema van routeleiders, en maak je één keer in het zomerseizoen een route voor jouw snelheidsgroep. Vind je dat moeilijk, geen probleem, er is altijd wel iemand die jou daarbij kan helpen.
8. En verder hopen we dat je de ledenvergaderingen zult bezoeken en je actief wilt zijn bij een van onze vele commissies.

Heb je er zin in?
Je bent van harte welkom, meld je aan via Via onze secretaris

Og, wil je eerst nog meer weten, of een keer vrijblijvend meerijden?
Neem dan contact op met onze: secretaris