HDK Klimtocht

NTFU-Extra_goed_geregeld-a.jpg
NTFU Keurmerk 'Extra Goed Geregeld'

HDK is een klimtocht met het keurmerk 'NTFU Extra goed geregeld'

​​​​​​​In 2023 is onze HDK-klimtocht beoordeeld door de NTFU en hebben het NTFU-keurmerk 'Extra goed geregeld' voor deze tocht verdiend. Punten waarop werd beoordeeld zijn op het gebied van veiligheid, organisatie, toestemming/vergunning, route en natuur  en milieu.

Wij zijn erg blij met deze beoordeling dragen dit dan ook graag uit.

De 100 1000 klimirit; deze heeft in 2023 van de NTFU het predicaat ‘extra goed geregeld' gekregen

Op zoek naar dé ultieme uitdaging voor jou en je peloton? Dan is de Honderd Duizend Klimrit (HDK) op 21-4-2024 een absolute must! Deze toertocht voor racefietsers, georganiseerd door TC de Pedaleurs Malden en Fietssport.nl, belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Met de start in het mooie Malden, word je met open armen ontvangen. De HDK staat bekend om zijn extra aandacht voor veiligheid, wat betekent dat jij en je mede-fietsers zorgeloos kunnen genieten van de route. Je fietst in een kleine groep deelnemers, 12-14 personen, en de groep wordt begeleid door 2 ervaren voorrijders van de Pedaleurs. Dit zorgt voor een intieme sfeer waarin je je direct thuis voelt. En wat een route! Meer dan 1000 hoogtemeters wachten op je, als je kiest voor de route van 100 km. Kies je voor de 50 km, dan klim je zo’n 600 meter. En je kunt kiezen uit 3 snelheidsgroepen, rustig tempo, normaal of snel. Hiermee wordt bedoeld:

Rustig = je fietst gemiddeld 27 km/u., in een groep op de vlakke weg.

Normaal = je fietst gemiddeld 30 km/u., in een groep op de vlakke weg.

Snel = je fietst gemiddeld 33 km/u., in een groep op de vlakke weg.

Of je nu een ervaren klimmer bent of nog wat kilometers moet maken, er is voor ieder wat wils. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten en ontdek je de adembenemende schoonheid van de omgeving. 

Wil jij de uitdaging aangaan en deelnemen aan de Honderd Duizend Klimrit? Meld je dan snel aan via DEZE LINK (opent nieuw venster) en verzeker jezelf van een plekje in deze unieke toertocht. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt! Er kunnen ongeveer 250 deelnemers inschrijven voor dit heerlijk dagje klimmen.

NB, vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om mee te fietsen met een mechanisch ondersteunde racefiets (e-bike of anderszins).  Zorg dat je erbij bent op 21-4-2024 en beleef een dag vol avontuur, gezelligheid en sportiviteit. De Honderd Duizend Klimrit wacht op jou en je peloton. Tot dan!

Ben je geen lid bent van de NTFU? Op het inschrijfformulier is de mogelijkheid opgenomen om uw fiets te verzekeren door middel van een NTFU-dagverzekering.

Het inschrijfgeld is €6,50 voor leden van de NTFU en €7,50 voor niet-leden.

Schrijf je hier in voor deze tocht (opent nieuw venster)

Oordeel NTFU:

De NTFU-kwaliteitsadviseur beoordeelt of de tocht daadwerkelijk aan alle voorwaarden voldoet. Dat doet hij of zij tijdens de start en finish van de tocht en onderweg: de kwaliteitsadviseur doet dus ook mee aan de tocht:

Deze tocht is anders dan de standaard toertochten waarbij men met pijlen en navigatie middelen de tocht rijdt. De leden van deze tourclub begeleiden persoonlijk de deelnemer in groepsverband. Iedere groep heeft zodoende 2 lokale gidsen die als wegkapiteins fungeren. Daardoor zijn er geen pijlen nodig en krijg je als deelnemer de mooiste plekken en klimmetjes te zien. Het parcours is heel compact en de deelnemers rijden vanaf diverse kanten de lokale heuvels en bergen op. De pauzeplaats is verdeeld over 2 verschillende locaties om de deelnemers te verspreiden. 

Onze sponsoren