HDK Klimtocht

NTFU-Extra_goed_geregeld-a.jpg
NTFU Keurmerk 'Extra Goed Geregeld'

HDK is een klimtocht met het keurmerk 'NTFU Extra goed geregeld'

​​​​​​​In 2023 is onze HDK-klimtocht beoordeeld door de NTFU en hebben het NTFU-keurmerk 'Extra goed geregeld' voor deze tocht verdiend. Punten waarop werd beoordeeld zijn op het gebied van veiligheid, organisatie, toestemming/vergunning, route en natuur  en milieu.

Wij zijn erg blij met deze beoordeling dragen dit dan ook graag uit.

Klaar voor een epische uitdaging? Doe mee met onze HDK-klimrit toertocht!

​​​​​​​HDK staat voor 100.000 Klimtocht: 100 km en 1.000 hoogtemeters!

Bij TC De Pedaleurs dagen we je uit om je grenzen te verleggen en een onvergetelijke fietservaring te beleven. De HDK-klimrit is geen gewone toertocht. Het is een ware beproeving waarbij je adembenemende landschappen verkent, uitdagende beklimmingen trotseert en razendsnelle afdalingen ervaart.

De omgeving van Heumen, Nijmegen en Berg & Dal staat bekend als een van de mooiste fietsgebieden van Nederland, met volop mogelijkheden om hoogtemeters te maken. Tijdens de HDK-tocht fiets je bijna alle bekende hellingen!

Of je nu een doorgewinterde klimgeit bent of je grenzen wilt verleggen als beginnende fietser, de HDK-klimrit biedt voor ieder wat wils. Kies uit verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden en geniet van een geweldige dag op de fiets.

Schrijf je vandaag nog in en maak deel uit van iets bijzonders. Verbeter je persoonlijke records, overwin de bergen en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Sluit je aan bij TC De Pedaleurs voor de HDK-klimrit toertocht. Meer informatie vind je op onze subpagina 'Evenementen'.

Oordeel NTFU:

De NTFU-kwaliteitsadviseur beoordeelt of de tocht daadwerkelijk aan alle voorwaarden voldoet. Dat doet hij of zij tijdens de start en finish van de tocht en onderweg: de kwaliteitsadviseur doet dus ook mee aan de tocht:

Deze tocht is anders dan de standaard toertochten waarbij men met pijlen en navigatie middelen de tocht rijdt. De leden van deze tourclub begeleiden persoonlijk de deelnemer in groepsverband. Iedere groep heeft zodoende 2 lokale gidsen die als wegkapiteins fungeren. Daardoor zijn er geen pijlen nodig en krijg je als deelnemer de mooiste plekken en klimmetjes te zien. Het parcours is heel compact en de deelnemers rijden vanaf diverse kanten de lokale heuvels en bergen op. De pauzeplaats is verdeeld over 2 verschillende locaties om de deelnemers te verspreiden. 

2024

In 2024 organiseren we natuurlijk weer een nieuwe editie van de HDK-klimtocht. Dat is op zondag 21 april. Zodra er meer informatie is, lees je dat hier op onze site.

Onze sponsoren