Mountainbiken in onze omgeving

Welkom in de bosrijke omgeving van het prachtige Malden, Groesbeek en Rijk van Nijmegen!

Een gebied dat wordt gekoesterd door Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeenten en particuliere terreineigenaren.

Als mountainbikers zijn we ons bewust van onze rol als gast op deze terreinen. Om een harmonieuze co-existentie te waarborgen en de natuur zo min mogelijk te verstoren, is het cruciaal dat we de richtlijnen van de mountainbike community nauwlettend volgen. Door ons te houden aan deze richtlijnen behouden we niet alleen onze huidige mogelijkheden, maar behouden we ook perspectief op mogelijke uitbreidingen van de routes.

Een dringende oproep van de mountainbike community is om uitsluitend gebruik te maken van de aangewezen fietsroutes, te vinden op de website van MTB Rijk van Nijmegen (opent nieuw venster). Deze website biedt niet alleen gedetailleerde informatie over de routes, maar ook belangrijke gedragscodes die we dienen te volgen. Dit helpt ons om de prachtige en kwetsbare gebieden die we zo graag verkennen te beschermen en te behouden. Laten we samen de natuur respecteren en beschermen, zodat we blijvend kunnen genieten van dit schitterende gebied.

Daarnaast benadrukken we bij TC De Pedaleurs het belang van verantwoordelijk mountainbiken, niet alleen hier in het Rijk van Nijmegen, maar ook in onze eigen omgeving in Malden en omstreken. We omarmen de waarden van de Buitencode van de NTFU (opent nieuw venster) en moedigen al onze leden aan om deze richtlijnen te volgen. De Buitencode omvat onder meer het volgende:

 • Respecteer de natuur
  Geniet van de schoonheid van de natuur en respecteer de flora en fauna om je heen. Laat geen afval achter en blijf op de paden om de kwetsbare natuur te beschermen.
 • Wees vriendelijk en respectvol
  Groet andere gebruikers van de paden en respecteer hun aanwezigheid. Wees hoffelijk en geef ruimte wanneer dat nodig is.
 • Volg de regels en aanwijzingen
  Houd je aan de geldende regels en borden. Blijf op de aangegeven paden en vermijd beschermde gebieden.
 • Denk aan je veiligheid en die van anderen
  Draag beschermende kleding en een helm. Pas je snelheid aan op drukke paden en let op andere gebruikers.
 • Wees verantwoordelijk voor je acties
  Neem je verantwoordelijkheid als mountainbiker. Neem niets mee wat niet in de natuur thuishoort en bescherm de omgeving voor anderen.

Door als Pedaleurs deze principes te volgen, dragen we bij aan het behoud van dit prachtige gebied voor de komende generaties.

Voor meer informatie over de Buitencode van de NTFU, kun je de volledige richtlijnen nalezen op Buitencode van de NTFU (opent nieuw venster).

Neem een moment om de website van MTB Rijk van Nijmegen (opent nieuw venster) te bezoeken voor een dieper inzicht in de routes en gedragscodes die we volgen tijdens het mountainbiken.

Veel fietsplezier gewenst!

PDL | Winteragenda

Geen aanstaande evenementen

NTFU | Tochten binnen 25 km (bron: fietssport.nl)

Geen aanstaande evenementen

Onze sponsoren