Meer informatie over de Bosloop Malden

Meer informatie over de Bosloop Malden

Ontdek de geschiedenis en organisatie achter de Bosloop Malden. Onze jaarlijkse hardloopwedstrijd vindt altijd plaats op de eerste zondag van november. Of je nu een beginnende of ervaren hardloper bent, bij de Bosloop kun je kiezen uit vijf verschillende afstanden die allemaal starten vanaf een gezellig grasveld op de grens van het bos en de bebouwde kom van Malden. Het parcours voert je door de betoverende paden van Heumensoord, een inspirerende omgeving om je hardloopvaardigheden te testen.

Ons wedstrijdsecretariaat bevindt zich op het startveld in Malden, waar je ook alle praktische informatie en details over het parcours kunt vinden via de evenementmenu's.

Ben je aan het trainen voor de Zevenheuvelenloop? Dan is de Bosloop de perfecte testcase, aangezien ons evenement twee weken voor deze prestatieloop plaatsvindt. Een ideale gelegenheid om je conditie te testen en je voor te bereiden op een geweldige uitdaging.

De Bosloop wordt georganiseerd door toegewijde vrijwilligers van De Pedaleurs, een bloeiende toerfietsclub uit Malden met zo'n 150 enthousiaste leden. 

Bij de Bosloop staat het recreatieve karakter voorop. We streven ernaar om de Bosloop stevig in de Maldense gemeenschap te verankeren door scholen, sportverenigingen en bedrijven de mogelijkheid te bieden om teams van vijf deelnemers in te schrijven voor een afstand naar keuze. Om de jeugd aan te moedigen deel te nemen, reiken we de MTM Kidsrun Bosloop Malden bokaal uit aan de Heumense basisschool met de meeste finishers. Op deze manier willen we 'gezondheid door beweging' in de schijnwerpers zetten binnen de gemeente Heumen.

Onze geschiedenis begon in 1978, toen een groepje sportfanaten een jaarlijkse hardloopwedstrijd opstartte. De toenemende populariteit leidde ertoe dat de Tourfietsclub De Pedaleurs gevraagd werd om de groeiende organisatie over te nemen.


Afteltimer Bosloop 2024

De volgende bosloop vindt plaats op zondag 3 november 2024, nog:

Onze sponsoren